Novien tarina

Novie starttasi v. 2014 kun kaksi samanhenkistä business-ihmistä tapasivat BUSO-yhteisön kautta ja ajatus yritysten myynnistä syntyi. DI Sami Vanhamäki ja minä lähdimme tabula rasa -tilanteesta liikkeelle. Edessämme oli tyhjä taulu ja ihan ensin pohdimme strategiaa, kenelle mitä ja miten. Rakensimme web-sivut pystyyn heti kun meillä oli ensimmäiset viisi yritystä myynnissä. Ja samalla ideoimme kansainvälistä nimeä ja päädyimme Novieen, joka tarkoittaa monella eri kielellä sanaa Uusi. Uusi eli Novie -nimen takana on se, että teemme asioita eri lailla, modernisti, digitaalisesti; verkossa ja somessa sekä käsi sydämellä ja asiakkaan ehdoilla.

Pieniä yrityksiä myynnissä

Aloitimme pienemmistä myytävistä yrityksistä, sillä me olimme uusia markkinoilla ja uskottavuus oli vielä tulossa. Saimme alussa myyntiin mm. kukkakioskeja, grillejä ja pieniä ravintoloita. Ensimmäinen isompi kauppa oli metsäalan yrityksen myynti, jossa saimme näyttää osaamisemme. Kun maineemme kasvoi vuosien saatossa, saimme myyntiin tilitoimistoja, isännöintialan yrityksiä ja lastensuojelualan yrityksiä.

Nyt yhdeksän vuoden jälkeen myyntisalkussamme on enimmäkseen puolen miljoonan yrityksistä yli kahden miljoonan euron hintaisiin yrityksiin. Osa myytävistä yrityksistä myydään hiljaisessa myynnissä.

Tiimi on kaiken a ja o

Tämän kaiken on meille mahdollistanut Novie-tiimi. Samin ja minun lisäkseni tiimissä on kolme muutaa yritysvälittäjää, joilla on vahva kokemus yrityskaupoista ja rahoittamisesta. Maisa Koivisto on myynyt mm. useita kymmeniä ravintoloita ja siivousliikkeitä, JP Määttänen toteuttanut isoimmat Novien yrityskaupat myyden eri toimialojen yrityksiä ja Harri Sjelvgren tuonut osaamisensa meille OP-rahoitusajoiltaan, hänen myyntisalkussaan on myös eri toimialojen isompia yrityksiä. Tiimissä on voimaa ja arvostamme kaikkia tiimiläisiämme suuresti.

Kirjoittanut BUSOn toinen perustaja Eva Brchisky, jonka vastuulla on strategia yhdessä Samin kanssa, markkinointi, viestintä ja myynti

Jaa sosiaalisessa mediassa:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Viimeisimmät tiedotteet ja blogit